Thursday, February 20, 2014

Συνέντευξη Ιφικράτη Αμυρά





Μετά τις συνεντεύξεις των Γεωργιάδη, Τζήμερου, Ανδριανόπουλου έφτασε η ώρα να ζητήσουμε τη γνώμη κάποιου που πρόσκειται στο αντίθετο στρατόπεδο. Η τύχη το έφερε να είναι ο Ιφικράτης Αμυράς. Πιστεύω όλοι σας τον γνωρίζετε, αφενός μεν για το ζήτημα που δημιουργήθηκε στις τελευταίες εκλογές όταν είχε καταθέσει αίτηση υποψηφιότητος με τον ΣΥΡΙΖΑ αφετέρου δε για τις ακραίες του θέσεις.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο εντελώς απρόσμενα. Αυτό θα το διαπιστώσετε στο τέλος ειδικά όταν δεν έμεινε χρόνος για την τελευταία ερώτηση. Το σύντομο ιστορικό: Με ενημέρωσε ένας γνωστός μου ότι ήταν με τον Αμυρά κοντά στην περιοχή που κατοικώ και πως ήταν διατεθειμένος να εκθέσει τις απόψεις του σε μία άμεση και σύντομη συνέντευξη.

Όπως θα δείτε ο Αμυράς είναι ξεκάθαρος. Υποστηρίζει την έξοδο όχι μόνον από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ε.Ε. Την λεγόμενη και ενδιάμεση περίοδο την προσπερνά με την παράλληλη κυκλοφορία Ευρώ και Δραχμής όπως είχε συμβεί κατά την είσοδο της χώρας στην νομισματική ένωση κατά τα τέλη του 2001 (τότε μέχρι τον Απρίλιο κυκλοφορούσαν παράλληλα και τα 2 νομίσματα).

Για την εξωτερική πολιτική είναι της απόψεως να απλώσουμε τα δίχτυα της συνεργασίας με τις αναδυόμενες αγορές (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα κ.λ.π) και για την αγορά πετρελαίου επί πιστώσει από τον Ιράν ενώ για την πληρωμή προκρίνει τη μέθοδο του Κλήρινγκ (ανταλλαγή προΐόντων), τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα.

Τέλος, για το μεταναστευτικό είναι κάθετα αντίθετος με τις επιμειξίες, ενώ αναφέρεται στη διάλυση του εθνικού και κοινωνικού ιστού. Επίσης απορρίπτει της πάσης φύσεως μειονότητες (όχι μόνον εθνοτικές αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού). Βασικά, ακολουθεί τα χνάρια ενός ιδιοτύπου εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος, όπως και ο ίδιος ομολογεί σε μία αποστροφή του λόγου του για τους εναλλακτικούς δρόμους (αν και τις τοποθετεί υπό "ελληνικό μανδύα). Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την άποψη περί συγκοινωνούντων δοχείων αριστεράς και Ε/Σ καθόσον στα νειάτα του ήταν δραστήριος μέρος του ΚΚΕ.

Γενικά δίνει μεγάλες απαντήσεις εξαντλώντας τη μνήμη της κάμερας δίχως να προλάβω να τον ρωτήσω για τον "ελληνικό" δρόμο που προκρίνει ως τη λύση για το αδιέξοδο από την κρίση (η αλήθεια είναι ότι είχα και άλλες ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου αλλά και αυτές έμειναν δίχως να κατορθώσω να τις υποβάλλω). Παρεμπιπτόντως ασπάζεται τη λεγόμενη και "πατρώα" θρησκεία, απεχθάνεται τη δημοκρατία και δηλώνει Αριστοκράτης.







Κτησίβιος Αλεξανδρεύς

No comments:

Post a Comment