Friday, November 8, 2013

Κινήσεις ιδεολογικής αναδημιουργίας...."Έλληνες Συντηρητικοί"

Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απο τον παραπάνω. Και  αυτό διότι πολύ απλά η κίνηση αυτή  που προήλθε μέσα απο μία ωραία πρωτοβουλία νέων ανθρώπων με συντονιστή της όλης προσπάθειας ,τον Σωτήριο Μητραλέξη, είναι ακριβώς η αρχή , το πρώτο μικρό βήμα , όχι κόμματος φυσικά ,αλλά δημιουργίας ενός φορέα ,ενός Ινστιτούτου πολιτικού που θα γίνει ο παραγωγός ενός σύγχρονου , ελληνικού Συντηρητισμού.

Στην χώρα μας κάτι τέτοια φαντάζουν ως κάτι μακρινά όπως και πολλά άλλα  , όμως στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε τέτοια πολιτικά ινστιτούτα, ιδρύματα παραγωγής πολιτικών ιδεών σε συγκεκριμένες ιδεολογικές πλατφόρμες είναι ένα κανονικό γεγονός. Δυστυχώς, στην χώρα μας πολλά πράγματα αντιγράφονται και μάλιστα , κακο-αντιγράφονται ή ενω εμφανίζουν μία δυναμική στην αρχή στην πορεία ατονεί  αυτή για να ξεπέσουν εντελώς στην πορεία. Τα δε διάφορα ινστιτούτα ή δεξαμενές σκέψης είναι κατα κύριο λόγο κομματικά και ασχολούνται ,αν όχι με τίποτα, σίγουρα όχι με συγκεκριμενοποίηση  προτάσεων , απο το ανάλογο ιδεολογικό πεδίο στην αντίστοιχη πρακτική εφαρμογή τους . Δεν συστυματοποιούν τις ιδεολογικές τους αρχές και η πολιτική πρακτικότητά τους εξαντλείται σε θεωρητικολογήματα , που περνάνε προηγουμένως απο την κεντρική κομματική ...εγκριση.

Τα παιδιά που θα προχωρήσουν την κίνηση αυτή (εδώ είναι η ιστοσελίδα τους για όποιον ενδιαφέρεται -   http://conservatives.gr/ ) είναι νεαροί άνθρωποι κατα βάσιν , που έχουν μία αυθεντική ικανότητα διάκρισης των ιδεολογικών χώρων και σίγουρα απηυδισμένοι απο την πρότερη μεταπολιτευτική περίοδο που η πολιτική ανηθικότητα , ο εξευτελισμός κάθε δημοκρατικού θεσμού και η κομματοκρατορική σαπίλα τους είναι εντελώς εχθρικά. Ανήκουν τα άτομα αυτά σε μία άλλη γενιά που έχει έναν άλλον τρόπο αντιλήψεως της πολιτικής δράσης . Κυρίως όμως, πιστεύουμε ότι η γενιά αυτή πέρα απο όλα αυτά είναι και εκείνη που θα διεκδικήσει σε υγιέστερες πολιτικές βάσεις τον επανακαθορισμό και την αναδιάταξη των αρχών της συντηρητικής ιδεολογίας. Της εθνικής Δεξιάς. Μίας δεξιάς που δεν θα ντρέπεται να διατρανώνει το όνομά της και τα ευδιάκριτα στοιχεία της που την ξεχωρίζουν απο τους άλλους πολιτικούς χώρους . Και όχι βέβαια μίας συντηρητικής  Δεξιάς, θεραπαινίδας του Φιλελευθερισμού αντί για καλή  φίλη αυτού και ...αδελφής της ..σοσιαλδημοκρατίας και κάθε είδους κρατικισμού!

Εμείς σαν ιστολόγιο και σαν ομάδα βεβαίως του facebook , θα αναδεικνύουμε τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα έχουν σκοπό την προώθηση των συντηρητικών ιδεών , ή της Δεξιάς γενικότερα. Άλλωστε και όταν δημιουργήθηκε η ομάδα εκεί και αφ' ότου μετά δημιουργήσαμε  το ιστολόγιο αυτό, είχε και έχει βάλει ως βασικό σκοπό ,κάποτε στο μέλλον , την δημιουργία μέσα απο αυτήν την συλλογική προσπάθεια ενός ινστιτούτου σκέψης που θα ανήκει στον χώρο της Εθνικής -Αστικής Δεξιάς, του Συντηρητισμού! 

Αριστοτέλης Παλαιολόγος

Παρακάτω βλέπετε ένα βίντεο - το λες και συνέντευξη , του συντονιστή της όλης προσπάθειας ,Σωτήριου Μητραλέξη προς μία διαδυκτιακή φοιτητική εκπομπή νέων ανθρώπων όπου δίδει καθ'ολοκληρίαν τις θέσεις  της πρωτοβουλίας του για την δημιουργία στο κοντινό μέλλον του Ινστιτούτου αυτού:



http://www.youtube.com/watch?v=mI0wo8UxXEE&feature=share&t=2m28s

No comments:

Post a Comment