Saturday, June 15, 2013

ΕΡΤ - Το σύμβολο του μεταπολιτευτικού αίσχους


      Οι περισσότεροι  έχουμε αναφερθεί  υποτιμητικά ,και  δικαίως,  για την ύπαρξη μίας κρατικής τηλεόρασης την οποία χρυσοπληρώναμε για αυτά που μας προσέφερε , μέσω ενός τέλους στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ο κρατικός αυτός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε συνδεθεί, ειδικά στην μνήμη  των πολιτών με γενικότερα συντηρητικά  πολιτικά φρονήματα, με το πιο αισχρό πρόσωπο του μεταπολιτευτικού κρατισμού. Άπειρες στρατιές καλοπληρωμένων ,σε σχέση με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του κράτους, υπαλλήλων και πλουσιοπάροχα αμειβόμενων στελεχών και δημοσιογράφων.  Μάλιστα εφευρίσκανε όλοι αυτοί οι «ταπεινοί»  εργαζόμενοι μέσω της προκλητικής αριστερίστικης συνδικαλιστικής ηγεσίας τους και την εύνοια της εκάστοτε διοίκησης ένα σωρό επιδόματα που πραγματικά κάποιος θα έμενε άναυδος στο άκουσμά τους. 

Κακά τα ψέμματα, η ΕΡΤ ήταν από τις «ιερές αγελάδες» του πάλαι ποτέ πλέον μεταπολιτευτικού καθεστώτος και ειδικά ένα από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας της κρατικοδίαιτης και γεμάτης προνόμια αριστεράς. Μίας αριστεράς που το μόνο που  φρόντιζε ,τουλάχιστον μέσω αυτής, να μας προσφέρει ,ήταν ένα απύθμενο μίσος για τον ανθελληνικό εσμό που εκπροσωπούσε , την προπαγάνδα των αριστερών εμμονών και των αντιρατσιστικών προτύπων που παρουσίαζε και την τυραννία του κρατισμού που μας υπενθύμιζε.

Όλα αυτά βάλτε τα μέσα ,μαζί, με το ατελείωτο όργιο σπατάλης ,κακοδιαχείρισης και ανελέητης ρουσφετολογικής πολιτικής που επικρατούσε με την σύμφωνη πάντα γνώμη αυτών των τομαριών και αρχικοπριτών που λέγονται εργατοπατέρες. Συνδικαλιστικοί ηγέτες ,πανάθεμά τους. Σκεφτείτε αυτό το μείγμα .Δεν μπορείτε να πείτε .Εκρηκτικό το αποτέλεσμα.

Και ήταν λοιπόν τόσο εκρηκτικό ,που άλλο τόσο εκρηκτικό ήταν και το τέλος αυτής της κατάστασης. Μαύρο ! Εύγε στην απόφαση του Σαμαρά ,βέβαια, διότι ασχέτως αποτελέσματος στην συνέχεια ,αυτό και μόνο  ήταν περίπου αδιανόητο για τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Πήρε το τέλος που της άξιζε.

Κάπου εδώ όλος αυτός ο συρφετός της καθεστωτικής αριστεράς ,σε κάθε μήκος και πλάτος ,του πολιτικού, δημοσιογραφικού και πολιτιστικού στερεώματος λυσσάει . Σαν την τρελαμένη γάτα λυσσάει που την έχεις κλείσει σε ένα τσουβάλι γιατί νιώθει το τέλος της. Δύσκολη ομολογουμένως απόφαση. Αν και κακά τα ψέμματα αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να ελέγξει  τα πάντα μέχρι τώρα και να πράξει πολλά που άλλοι σε άλλες εποχές ούτε τόλμαγαν , μ’ ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις και τριγμούς. Αλλά αυτό ήταν ένα χτύπημα βαρύ στον κορμό της καταρρέουσας κρατικίστικης-σοβιετικού τύπου  δομής του κράτους και θα ισχυροποιηθεί αν το πετύχει το αποτέλεσμα που προσδοκά .Αν δειλιάσει και αποτύχει, η πτώση της θα είναι γρήγορη. Η ΕΡΤ ήταν από τους τομείς που ελέγχετο ακόμα από τους αντιδρούντες κρατιστές αριστερούς  και έπρεπε να χτυπηθεί. Φυσικά αυτό πυροδοτήθηκε από την κωλυσιεργία Μανιτάκη στο θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που έπρεπε ήδη η κυβέρνηση  να έδειχνε στην τρόϊκα συγκεκριμένους αριθμούς αλλά και από την αποτυχία στο θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ στην GAZPROM .Ο Σαμαράς αποφάσισε να περάσει στην  αντεπίθεση και το έκανε επιτυχημένα.

Οι συγκυβερνώντες  ,ΠΑΣΟΚ και Δημαρ αντιδρούν γιατί είναι δέσμιοι ακόμα του κρατισμού και των όσο των δυνατών λιγότερων μεταρρυθμίσεων και με το λιγότερο δυνατό κόστος. Βλέπουν ότι καταρρέουν και αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο δρόμος που διαλέξανε δεν έχει επιστροφή. Έχουν πανικοβληθεί και η στάση τους γίνεται όλο και πιο ενοχλητική σε μια σταθερή κυβέρνηση που την έχει ανάγκη η  πατρίδα μέχρι να βγει από το αδιέξοδο… Ήδη είναι υπεύθυνα τα δύο αυτά κόμματα για μία σειρά ανωμαλιών και ειδικά καθυστερήσεων σε μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας που έπρεπε όχι απο φέτος να γίνουν αλλά πολύ πιο πριν. Άλλωστε και πρόσφατα δημιούργησαν μία μικρή κρίση με αφορμή τις νομοθετικές αντιρατσιστικές , «πολιτικώς ορθές»,  αρλουμπολογίες.  Έχουν και αυτοί τις εμμονές τους όπως επίσης έχουν ακόμα και τις δεσμεύσεις τους τις πελατειακές στο κράτος από το οποίο φαίνεται ότι δεν θέλουν να διαγράψουν οριστικά. Ειδικά στην ΕΡΤ είχαν  μερίδιο και αυτοί στα «λάφυρα» που δεν θέλουν με τίποτα να αποχωρισθούν. Η ευθύνη τους είναι μεγίστη αν οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές σε μία περίοδο όπου φαίνεται ότι αρχίζει και σταθεροποιείται ένα καλό οικονομικό κλίμα για την χώρα μας και με μία βελτίωση για τα δημοσιονομικά μας που ποτέ άλλοτε δεν είχε ξαναγίνει.

Ο Σαμαράς εδώ πρέπει να επιδείξει πυγμή και να μην κάνει πίσω με τίποτα. Ένα χρόνο τώρα διέψευσε όλους τους εχθρούς του και κατάφερε πράγματα. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να κάνει περισσότερα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ξέρουμε όμως ότι αυτή η τρικομματική που έχει την κυβέρνηση δεν είναι και  ό,τι ευκολότερο. Οι συμβιβασμοί για μία ρεαλιστική λειτουργία αυτής είναι αναγκαίοι. Το θέμα είναι να μείνει σταθερός στις θέσεις του για την ΕΡΤ. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μέσα στο κόμμα του, σε  λίγους και εκλεκτούς ανθρώπους εμπιστεύθηκε για να προχωρήσει δυναμικά στο εγχείρημα αυτό διότι και στην ίδια την ΝΔ πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται τις ιδεολογικές και πολιτικές αναμετρήσεις και ρέπουν προς τον λαϊκισμό. Απομεινάρια του Κ. Καραμανλή  του Β’ του Νωθρού….

Κλείσιμο της ΕΡΤ , απολύσεις των υπαλλήλων της και ίδρυση νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εντελώς αναδιοργανουμένου με το 1/3 του προσωπικού της προηγούμενης ΕΡΤ. Αυτά είναι οι βάσεις πάνω από τις οποίες  μπορεί να ξεκινήσει ο όποιος διάλογος με τους κυβερνητικούς εταίρους και ήδη κάποιες προτάσεις με «μεταβατικά σχήματα» είναι πάνω σε αυτές και αποτελούν ενδείξεις κιόλας πολιτικής τακτικής από το πρωθυπουργικό γραφείο και όχι ,όπως νομίζουν μερικοί, υποχωρήσεις.

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας παρά την προπαγάνδα του δημοσιογραφικού στερεώματος υποστηρίζει ενθέρμως την απόφαση αυτή για κλείσιμο της ΕΡΤ και απολύσεων των υπαλλήλων της γιατί καταλαβαίνει την αναγκαιότητα κάποιων πραγμάτων. Ακόμα και ο Σαμαράς έχει δει ότι συσπειρώνει την ευρύτερη δεξιά και τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έτσι εναντίον της σοσιαλιστικής, κρατικίστικης-μπολσεβίκικης αριστεράς αλλά και μέρους της λαϊκιστικής δεξιάς που είναι ουραγός αυτής… Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί .

Η γάγγραινα του αδηφάγου κράτους ,αυτή η πληγή  της αντιδραστικής ακινησίας έχει μεγαλώσει πλέον και η Ελλάς το μόνο που χρειάζεται αυτήν την στιγμή , μα το μόνο πράγματι ,είναι ένα πυρακτωμένο σίδερο που θα χωθεί βαθιά σε αυτήν την μεγάλη πληγή. Έτσι θα επέλθει η ανάκαμψη και η πρόοδος για την πατρίδα μας. Δραστικά και οριστικά!
Aριστοτέλης Παλαιολόγος
 

 

 

No comments:

Post a Comment