Sunday, February 17, 2013

Φορολογία,Δεξιά και "σοβιετισμός"



Παρατηρείται το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα , εντός του πολιτικού χώρου της ευρύτερης Δεξιάς κ ιδίως από πολίτες που είναι υπέρ του μνημονιακού προγράμματος ως της μόνης αναγκαίας λύσης διεξόδου της χώρας , να έχει ξεσπάσει μια έντονη κριτική προς το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο του οποίου ηγείται ο Γ.Στουρνάρας σχετικά με την φημολογία που αναπαράγεται από τα δημοσιογραφικά γραφεία περί νέων φόρων που θα προστεθούν και αύξηση των παλαιότερων. Ένα θέμα το οποίο προσφάτως ανακινήθηκε και από βουλευτές του κυρίαρχου κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ.

Φράσεις όπως «σοβιετικό φορολογικό σύστημα» ,«το κράτος είναι δέσμιο του σοβιετισμού» και τα λοιπά έχουν κυριαρχήσει στην κριτική που γίνεται η οποία προέρχεται κυρίως από φιλελεύθερες δυνάμεις που ανέκαθεν ήταν κατά των πολλών φόρων και του μεγάλου κράτους . Την ίδια ώρα όμως αυτός ο χώρος είναι και ο βασικός υποστηρικτής της κυβερνητικής προσπάθειας για παραμονή στην Ευρωζώνη και εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταβολών που θα καταργήσουν το κρατικοδίαιτο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης. Είναι όμως δίκαια η κριτική αυτή ;

Φυσικά και όχι ! Θα έπρεπε όλοι αυτοί να γνωρίζουν ότι οι συνειρμοί που γίνονται με την Σοβιετία ,όσον αφορά μόνο το φορολογικό είναι εξόχως ατυχείς και αντι-ιστορικοί για τον λόγο ότι οι Μπολσεβίκοι όταν πήραν την εξουσία στα χέρια τους όχι μόνο πήραν τα σπίτια και τα ακίνητα όλης της μεσαίας τάξης με συνοπτικές διαδικασίες διογκώνοντας είτε υπερβολικά υψηλά τους φόρους είτε με την βία για το καλό της επανάστασής τους . Και φυσικά οι αστοί θύματα αυτής της κατάστασης   έτρωγαν μετά στα κρατικά συσσίτια. Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν συμβαίνει εδώ και όλο αυτό είναι υπερβολή του αισχίστου είδους ,η οποία αναπαράγεται συνεχώς μόνο και μόνο επειδή άρχισε το κράτος να σοβαρεύει και να γίνεται αυστηρό με κάθε είδους φοροφυγά, σε μια χώρα που νόμος ήταν ότι κάλυπτε την φιλοτομαρική διάθεση του κάθε νεοέλληνα. Σε μια χώρα όπου οργίαζε η φοροδιαφυγή και τα ταμεία είχαν πάντα μειωμένα έσοδα , σε μία χώρα όπου έκλεβαν όλοι το κράτος, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, αποφασίσθηκε να αλλάξει αυτό και να πληρώνουν αναλογικά και         αναγκαστικά άπαντες.                                                                                          
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι σε αντιθεση με το καθεστώς εκείνο των Μπολσεβίκων, που κάποιοι δεξιοί έχουν το θράσος και παραλληλίζουν αυτήν την κυβέρνηση που προωθεί καθαρά δεξιά αντζέντα,σε έναν μεγάλο βαθμό, προβλέπεται η όποια κατάσχεση επι μισθών ,καταθέσεων ή συντάξεων από τους φοροφυγάδες να γίνεται από τα 1000 ευρω και ανω μηνιαίως και μόνο μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος προς την εφορία . Και δεν πιάνει αυτό το μέτρο όσους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ να πληρώσουν γιατί δεν έχουν αλλά μόνο αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν και τέτοια λαμόγια είναι πάρα πολλά σε αυτήν την χώρα. Διότι δεν φθάνει μόνο να μειώσουμε το τεράστιο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο (εδώ όντως είμεθα Σοβιετία , αλλά μιλάμε μόνο για τους φόρους σε αυτό το άρθρο) , δεν φθάνει μόνο να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταβολές προκειμένου να εξυγιάνουμε και το κράτος μας και να αλλάξουμε οικονομικό μοντέλο αλλά έχουμε και αυτήν την υποχρέωση πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στους ξένους δανειστές μας με τους οποίους …τυχαίνει να έχουμε υπογράψει ένα Μνημόνιο.

Όλοι αυτοί άραγε που φωνασκούν δεν ήξεραν όταν το υποστήριζαν και δεν ξέρουν ότι θα πρέπει να καλυφθούν τα 2,5 δις του προγράμματος από την φορολογία ειδάλλως θα έπρεπε να κόψουμε από μισθούς και συντάξεις…!! Από πού θα έρθουν άραγε αυτά τα χρήματα όταν έχει αποφασισθεί ότι η πηγή από την οποία θα τα βρούμε θα είναι αυτή! Δεν ξέρουν άραγε ότι ο ίδιος ο Στουρνάρας με τον Σαμαρά πρότειναν εξαρχής ότι τα περισσότερα χρήματα από αυτό το κομμάτι θα καλυφθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής και οι τροϊκανοί αρνήθηκαν διότι αυτά τους έλεγε και ο ΓΑΠ και δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να θέλουν να δουν συγκεκριμένα και απτά μέτρα που θ’ αποδώσουν άμεσα έσοδα!! Δεν ξέρουν άραγε ότι μόλις δουν άμεσα αποτελέσματα από την εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής, η οποία για πρώτη φορά μόνο με αυτήν την κυβέρνηση ξεκίνησε , οι τροϊκανοί θα μπορούν να δεχθούν να μιλήσουν για φοροελαφρύνσεις ! Δεν ξέρουν άραγε ότι οι τόσοι και τόσοι φόροι επι των ακινήτων θα αντικατασταθούν με ένα ενιαίο τέλος με κλίση προς τα κάτω; Αυτό το ενιαίο τέλος στα ακίνητα και στην ιδιοκατοίκηση δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σε αρκετές χώρες της Ε.Ε με παράδοση στην φιλελεύθερη οικονομία και με σοβαρό κρατικό και φορολογικό μηχανισμό !

Τι θέλουν λοιπόν !!! Να μειώσουμε το κράτος και τους δημοσίους υπαλλήλους. Μαζί τους.Όλοι οι γνήσιοι δεξιοί αυτό θέλουμε. Και ήδη το πρώτο γίνεται . Το δεύτερο δεν προχωράει για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι βαθιά πολιτικός και έχει να κάνει με το γεγονός της απειλής πτώσης της κυβέρνησης από τα δύο μικρότερα κόμματα που την αποτελούν αφού θα αποχωρήσουν αν γίνει κάτι τέτοιο και ο δεύτερος ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα συγκυρία θα έφερνε τρομερές κοινωνικές και αλυσιδωτές αντιδράσεις και η αγορά εργασίας δεν είναι έτοιμη να τους απορροφήσει.

Από το να καταπιανόμαστε λοιπόν με ανόητες και εύκολες κατηγορίες οι οποίες πολλές πηγάζουν από καθαρά μικροπολιτικά και φατριαστικά κριτήρια ,απόρροια της Μεταπολίτευσης, ας δούμε κατάματα ότι οι εξισώσεις είναι δύσκολες αφ’ ενός ,αφ’ ετέρου η πατρίδα μας είναι στην δίνη ενός πολέμου. Τώρα όλοι θα βάλουμε πλάτη για να ανορθώσουμε αυτό το κράτος και τότε πράγματι να ακολουθήσουμε ένα φιλελεύθερο αυθεντικό μοντέλο. Στον πόλεμο παίρνεις κάποια μέτρα δύσκολα και επώδυνα αλλά αναγκαία και μετά μπορείς να κοιτάξεις να οργανωθείς σε ένα συγκεκριμένο τύπο.

Και η φορολογική δικαιοσύνη ,η αποτελεσματικότητα του φορολογικού μηχανισμού , η πάταξη της φοροδιαφυγής κάθε είδους, και οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών δεν είναι σοβιετικό μοντέλο αλλά προϋποθέσεις ενός σοβαρού δυτικού κράτους και ζητούμενα για κάθε δεξιό που σέβεται την πολιτική του ιδεολογία. Όσο δεν τα είχαμε αυτά στην κατά τα άλλα Σοβιετία που λεγόταν μεταπολιτευτικό ελλαδικό κράτος οδεύαμε προς τον οικονομικό γκρεμό. Η επιβεβαίωση ήρθε με την συνειδητοποίηση της χρεωκοπίας μας.
Αριστοτέλης Παλαιολόγος

 

No comments:

Post a Comment