Friday, January 18, 2013

O "εθνικά κυρίαρχος" νεοέλληνας προ του Μνημονίου!

Πώς ήταν ο εθνικά κυρίαρχος και περήφανος Έλληνας προ Μνημονίου…

18 παράγοντες που μας έκαναν να αισθανόμαστε… εθνικά υπερήφανοι πριν το Μνημόνιο

Προδότες, Δοσίλογοι, Προσκυνημένοι, Πουλημένοι, Τσολάκογλου, ΦΕΚ 240. Και πόσα δεν ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για την περιβόητη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η οποία ως προς το τυπικό μέρος της δανειακής σύμβασης συνετελέσθη τον Μάιο του 2010 και... από κει και πέρα η διάταξη για τις εγγυήσεις προς τους δανειστές περνάνε από σύμβαση σε σύμβαση με τη διαδικασία του… COPY-PASTE.
Λοιπόν, ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΕΙΑΤΑ και ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ της Ελλάδας είναι χρήσιμο να δούμε πως ήταν ο εθνικά κυρίαρχος και υπερήφανος Έλληνας λίγο πριν μπει η χώρα μας στο Μνημόνιο.
1. Το πετρέλαιο είναι από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ και το φυσικό αέριο κυρίως από τη Ρωσία και σε περιορισμένες ποσότητες από την Αλγερία. Αντιστοίχως η ΔΕΗ παράγει την ηλεκτρική ενέργεια κατά περίπου 50% από λιγνίτη, υδροηλεκτρικά και ΑΠΕ, ενώ το υπόλοιπο 50 είναι πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αν δεν είχαμε το… δεύτερο 50% προφανώς θα θέλαμε δελτίο στο ρεύμα.
2. Το σπίτι του πλην του τσιμέντου ΤΙΤΑΝΑ, των τούβλων Κεραμείων Αλλατίνη και του σιδήρου και των κουφωμάτων από την ΕΤΕΜ, τον Τζιρακιάν ή την ΑΛΟΥΜΥΛ φτιάχτηκε με μηχανήματα (μπουλντόζες, μπετονιέρες κλπ.) που είχαν μάρκες Mercedes, Volvo, SCANIA. Τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής ήταν κυρίως ιταλικά και ισπανικά.
3. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ήταν κυρίως γερμανικές (Siemens, AEG, Bosch, Singer), αγγλικές, αμερικανικές ή ιαπωνικές. Ψυγεία, κουζίνες, κλιματιστικά, φούρνοι μικροκυμάτων, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω… Κάποιοι… καθυστερημένοι έχουν ακόμη συσκευές ΙΖΟΛΑ! Και οι αγορές γίνονται σε ΜΕDIA MARKT, Dixons και άλλες εταιρείες των… κατακτητών.
4. Τα περίπου 5.500.000 οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα προέρχονται από Γερμανία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία κλπ. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις, απλά κοιτάξτε γύρω σας…
5. Τα κινητά τηλέφωνα είναι γερμανικά, σουηδικά, αγγλικά ή ιαπωνικά (ERICSSON, LG, Motorola, NOKIA) οι δε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι όλες ξένες (Vodafone, Wind και η… γερμανική Cosmote λόγω Deutsche Bank). Η Ελλάδα είναι χώρα 10 εκατ. πολιτών όπου υπάρχουν 11,5 εκατ. τηλέφωνα.
6. Χωρίς ξένες γλώσσες δεν μπορείς να προχωρήσεις, τουτέστιν Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και εσχάτως Κινέζικα, Τουρκικά, Ρωσικά, Αραβικά.
7. Οι… περήφανοι αγρότες διαθέτουν τρακτέρ MAGIRUS DEUTSCHE, FORD, EBRO, MASSEY FERCUSON, FIAT για να σπείρουν τα χωράφια τους με γαλλικούς, αμερικανικούς, γερμανικούς, ολλανδικούς, ισπανικούς κ.ά. σπόρους. Ενίοτε έκλειναν τους εθνικούς δρόμους καταγγέλλοντας την πολιτική των μονοπωλίων και των Βρυξελλών, φωτογραφιζόμενοι μπροστά από τα τρακτέρ τους…
8. Ο εθνικά κυρίαρχος και υπερήφανος Έλληνας έπινε ουίσκι, βότκα, τζιν, ρούμι, Bacardi, Μαρτίνι, μπίρες (Carslberg, Heineken, Amstel ενώ με τα άδεια μπουκάλια μπορούσε να κάνει… πάσης φύσεως ανακύκλωση) ενώ οι… καθυστερημένοι και λιγότερο… υπερήφανοι έπιναν κρασάκι, τσίπουρο και τσικουδιά από το αμπέλι
9. Ο εθνικά κυρίαρχος και υπερήφανος Έλληνας καπνίζει κατά 70% εισαγόμενα τσιγάρα, ήτοι Marlboro, Camel, Winston, Cooper, Silk Cut κλπ.
10. Ο εθνικά υπερήφανος Έλληνας ψωνίζει από τα Carrefour, LIDL και Βασιλόπουλο (ανήκει στον βελγικό όμιλο Delhaize). Ως προς την γκάμα των προϊόντων ψωνίζει από Αργεντινή, Βραζιλία, Τουρκία, Αίγυπτο κ.ο.κ.
11. Τα είδη σπιτιού αγοράζονται από τα ΙΚΕΑ και τα Leroy Merlin.
12. Τα ρούχα-παπούτσια κλπ. είναι Gucci, Prada, Valentino, Adidas, PUMA, Asics, NIKE, Reebok, X, και λόγω… φτώχειας τα κινέζικα από τους πάγκους της λαϊκής.
13. Τα είδη κομμωτηρίου και βαφής είναι γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, ενώ οι κολώνιες είναι Gucci, Prada, Play, Escada κλπ.
14. Τα ρολόγια είναι Vogue, Orient, SEIKO, αλλά και ROLEX για λίγους.
15. Με εθνική υπερηφάνεια ο Νεοέλληνας είναι λάτρης της ποπ, ροκ, ραπ, house, heavy metal μουσικής κ.ο.κ.
16. Τα πολεμικά αεροσκάφη είναι αμερικανικά και γαλλικά, τα τεθωρακισμένα γερμανικά, οι πύραυλοι και τα αντιαεροπορικά από τη Ρωσία. Ευτυχώς που τις μισές σφαίρες τις παράγουμε εδώ στην εθνικά υπερήφανη Ελλάδα…
17. Οι μηχανές σε εργοστάσια, επαγγελματικούς χώρους κλπ. είναι από γερμανικές, αμερικανικές, ιταλικές, γαλλικές, αμερικανικές και άλλες μάρκες.
18. Το Greek souvlaki είναι από αραβική πίτα, αιγυπτιακή πατάτα, κυπριακή ντομάτα, τουρκικό κρεμμύδι, ολλανδικό χοιρινό.


Λουκάς Γεωργιάδης

No comments:

Post a Comment